EN standard

[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”zoomInLeft”]

EN STANDARD I TESTIRANJE TOČKOVA

[/vc_column_text][vc_separator border_width=”2″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][gem_youtube video_id=”QLG_1_1ZGv0″ width=”768″ height=”432″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=”2″][vc_column_text css_animation=”fadeInRight”]

Pogledajte jedan od načina na koji se točkovi testiraju kako bi se obezbedila doslednost sa kataloškim specifikacijama.

[/vc_column_text][vc_separator border_width=”2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Svi modeli točkova se testiraju u toku procesa izrade i redovom kontrolom nasumičnih uzoraka. Postoje razni testovi koji potvrdjuju karakteristike koje je dizajn točka imao kao nameru za krajnji proizvod. Svi CASCOO Europe  GmbH točkovi posseduju potvrdu o uskladjenosti sa standardima EN.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title_light=”1″ title=”Šta je evropski standard (EN)?” border_width=”2″ css_animation=”slideInLeft”][vc_column_text css_animation=”slideInRight”]Standardi su svuda oko nas, čak i ako nismo uvek svesni. Jedan primer široko se koristi standard je A4 formata za listova papira.

Standardni je dokument koji određuje uslove za određenu stavku, materijala, komponenti, sistema ili usluge, ili detaljno opisuje poseban način ili postupak. Standardi olakšavaju međunarodnu trgovinu tako što će osigurati kompatibilnost i interoperabilnost komponenti, proizvoda i usluga. Oni donose korist za preduzeća i potrošača u pogledu smanjenja troškova, poboljšanje performansi i poboljšanje bezbednosti.

Standardi su razvijeni i definisana kroz proces deljenja znanja i izgradnju konsenzusa među tehničkih eksperata imenovanih od strane zainteresovanih strana i drugih zainteresovanih strana – uključujući preduzeća, potrošača i životne sredine grupe, između ostalih.

Formalna definicija standarda je “dokument, osnovana konsenzusom i odobren od priznatog tela, koji pruža, za zajedničko i višekratnu upotrebu, pravila, smernica ili karakteristika za aktivnosti ili njihove rezultate, u cilju postizanja optimalnog stepena naručiti u datom kontekstu “.

Postoji nekoliko različitih tipova standarda. U osnovi, standardi uključuju zahteve i / ili preporuke u vezi sa proizvodima, sistema, procesa ili usluga. Standardi takođe može da bude način da se opiše metode merenja ili test ili da se uspostavi zajednički terminologiju u određenom sektoru.

Evropski standardi (ENS) su dokumenti koji su potvrđeni od strane jednog od tri evropske organizacije za standardizaciju (esos), CEN, CENELEC ili ETSI; prepoznata kao kompetentna u oblasti dobrovoljnog tehničke standardizacije kao i za Uredbe EU 1025/2012.

Iako se bave različitim oblastima delovanja, CEN, CENELEC, i ETSI sarađuju u mnogim oblastima od zajedničkog interesa, kao što su mašine sektoru ili informacionih i komunikacionih tehnologija (IKT). Oni takođe dele zajedničke politike o pitanjima u kojima postoji međusobni dogovor.

An en (evropski standard) “nosi sa sobom obavezu da se realizuje na nacionalnom nivou tako što se dobije status nacionalnog standarda i povlačenjem bilo oprečnih nacionalnog standarda”. Dakle, evropski standard (EN) automatski postaje nacionalni standard u svakoj od 33 CEN CENELEC zemalja članica.

Standardi su dobrovoljni, što znači da ne postoji mogućnost automatskog zakonska obaveza da ih primenjuju. Međutim, zakoni i propisi se mogu odnositi na standardima, pa čak i da usklađenost sa njima obavezno.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_btn title=”Kontaktirajte nas za više informacija” color=”mulled-wine” size=”lg” align=”center” css_animation=”bottom-to-top” button_block=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.avexcor.com%2Fkontakt%2F|||”][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top